. Obsługiwane przez usługę Blogger.
RSS

Gdzie sery pachną ziołami?

Macierzanka, kminek, tymianek, bazylia...
Czosnek, czarnuszka, papryka, orzechy...

Nieskończoność smaków, wielość zapachów...
Niepowtarzalne łąki i macierzankowe pastwiska...
Zdrowe produkty, eko żywność, klimat slow food...

Regionalnym rarytasem są sery podpuszczkowe z Wiżajn i z Rutki Tartak! Wytwarzane są przez mieszkańców "Bieguna Zimna" według tradycyjnej receptury, nie zawierają konserwantów. Stowarzyszenie "Macierzanka" od dawna promuje Suwalszczyznę oddziaływując na zmysły turystów! I to jest bardzo dobry sposób na sukces!

Jak smakują sery świeże, a jak dojrzałe? Jak pachną te o jasnym kolorze - sałatkowe, a jak z dodatkiem różnego rodzaju ziół? Jak zarabiać wykorzystując naturalne środowisko? 
Odpowiedzi na te i inne pytania poszukamy na Warsztatach Prezentacji i Inspiracji - 26 października w Maniówce. Goście z Wiżajn opowiedzą o swoim slow life!


P.S. Na zdjęciu - radosna Jola Szponka z Wiżajn przy stoisku w prezydenckich ogrodach - czerwiec 2012! Warszawa! Nagroda odebrana! Takie zdarzenia warto wspominać! Hasło - "Macierzanka na salonach" :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz